Geraardsbergen versoepelt jeugdmaatregelen na massatesting: "Van de 1.700 tests slechts 28 positief"

De stad Geraardsbergen is tevreden met de resultaten van de massatesting op de basisscholen. Afgelopen dinsdag en vorige week vrijdag zijn meer dan 1.700 kinderen en personeelsleden getest, 28 tests bleken positief. "Dat komt overeen met 1,6 procent. Heel geruststellend", klinkt het. De maatregelen voor de Geraardsbergse jeugd worden binnenkort dan ook versoepeld. 

Toen het coronavirus uitbrak op verschillende scholen in Geraardsbergen, en er zelfs gevallen bekend waren van de Britse variant, heeft de stad meteen ingegrepen. Eerst werd er besloten om alle buitenschoolse activiteiten voor lagere schoolkinderen te verbieden, nog zeker tot de krokusvakantie. Vorige week vrijdag en afgelopen dinsdag liet Geraardsbergen dan ook alle leerlingen en leerkrachten van de lagere scholen testen op corona, door mobiele teams van het UZ Gent. Alle resultaten van die tests zijn nu binnen en de stad is opgelucht. Op een totaal van meer dan 1.700 geteste kinderen en personeelsleden, zijn er 28 positieve gevallen. 

9 klassen in quarantaine

Na de testing van vrijdag werden 5 klassen in quarantaine geplaatst. Daar komen nu 4 extra klassen bij. Ook enkele individuele leerlingen werden in quarantaine geplaatst om verdere besmetting te vermijden. "Deze snelle opvolging is mogelijk dankzij de doorgedreven contacttracing van de CLB’s in samenwerking met het UZ Gent, de medewerking van de scholen en de positieve opvolging van ouders en kinderen", laat de stad weten.

Buitenschoolse activiteiten mogen opnieuw

"Dankzij de geruststellende testresultaten, worden vanaf zaterdag 13 februari de lokale maatregelen voor de jeugd versoepeld", zegt burgemeester Guido De Padt (Open VLD). "De buitenschoolse activiteiten mogen dus weer doorgaan. We zullen de geldende maatregelen op Vlaams niveau volgen." 

Geraardsbergse kinderen tot en met 12 jaar mogen dus vanaf de krokusvakantie opnieuw 1 hobby kiezen en die uitoefenen in een bubbel met 24 andere kinderen. Ook de buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos heropent de deuren vanaf de krokusvakantie.

kasto80

Meest gelezen