ROBIN UTRECHT

Het hof van assisen in Brugge buigt zich over kruisboogmoord

Voor het hof van assisen in Brugge is het proces over de zogenaamde kruisboogmoord begonnen. De 26-jarige beschuldigde man uit Tielt schoot drie jaar geleden een man uit Schuiferskapelle dood met een kruisboog. “Het is opmerkelijk dat de vriendin zich kort na de moord terug verzoend heeft met de dader”, zegt Kris Vincke, de advocaat van de beschuldigde.

Vandaag is de zogenaamde “kruisboogmoord” van start gegaan voor het hof van assisen in Brugge. Toen de beschuldigde 3 jaar geleden vermoedde dat zijn vriendin hem zou laten zitten voor het slachtoffer,  sloegen de stoppen door en schoot hij hem dood met een kruisboog. De beschuldigde verklaarde aanvankelijk dat hij het slachtoffer per ongeluk had doodgeschoten, maar bekende uiteindelijk toch dat hij de intentie had om het slachtoffer te doden.

Tegenstrijdige verklaringen

“De ouders verwachten vooral dat de waarheid naar boven zal komen en dat de verdachte eindelijk zal zeggen hoe hij de moord precies heeft gepleegd”, vertelt de advocate van de ouders van het slachtoffer, Brigitte Vander Meulen. “Tot op heden is er nog altijd een tegenstrijdigheid tussen wat de onderzoekers vaststellen, de objectieve gegevens en hetgeen hij verklaart. Anderzijds hopen wij ook op een rechtvaardige straf en dat de waarheid aan het licht mag komen.”

Kris Vincke, de advocaat van de beschuldigde, heeft vragen bij de rol van de vriendin van de dader: “Onmiddellijk na de feiten is die vrouw op bezoek gekomen. Er waren zelfs plannen om te huwen maar intussen is die relatie compleet verbroken. Ik kijk uit naar haar getuigenis die toch niet zonder belang is.”

Meest gelezen