Radio 2

Bedrijfsbrand bij ArcelorMittal onder controle

Deze voormiddag heeft het gebrand bij staalreus ArcelorMittal in de Gentse haven. De brand ontstond rond 10 uur in de Cokesfabriek. De bedrijfsbrandweer kreeg de brand niet onder controle en riep de hulp in van de korpsen van Zelzate, Assenede en Lochristi. Die hebben de brand intussen wel onder controle gekregen.

De brandweerkorpsen van Zelzate, Assenede en Lochristi zijn uitgerukt voor een hevige brand bij ArcelorMittal in de Gentse haven. De brand ontstond rond 10 uur aan een vulmachine in de cokesfabriek. Hierdoor stonden zowel de machine en leidingen in brand. Rond 11.30 was de brand eindelijk onder controle en geblust. Er zijn metingen uitgevoerd, maar er zijn gelukkig geen giftige of gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De inwoners ten noorden van de fabriek kregen wel de raad om ramen en deuren dicht te houden en het verkeer op de John Kennedylaan kreeg de raad om de ventilatie uit te zetten. Intussen zijn de bluswerken voorbij en is er geen rookontwikkeling meer. Ramen en deuren mogen dus opnieuw open.

(Lees verder onder de foto.)

Radio 2

Arbeider gewond

Een arbeider is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was tijdens de evacuatie van de trap gevallen, maar de verwondingen zouden volgens het bedrijf meevallen. Momenteel is de brandweer nog bezig met een gasleiding af te koelen en is er een affakkeling bezig. Dat is een veiligheidsmechanisme waarbij gassen worden verbrand.

Radio 2
Radio 2
Radio 2

Meest gelezen