Knokke-Heist

In Knokke-Heist krijgen carnavalsverenigingen duwtje in de rug van gemeentebestuur

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist geeft subsidies aan 16 carnavalsverenigingen. Die dreigen in financiële problemen te geraken doordat het carnaval in Heist afgelast werd wegens de coronacrisis. "We zullen het geld goed kunnen gebruiken voor een nieuwe praalwagen", zeggen ze bij de groepering "Bonte & Co".

Heist is een carnavalgemeente bij uitstek maar door de coronamaatregelen kan er dit jaar niet gefeest worden. En dat is een financiële ramp voor de carnavalsverenigingen. De groeperingen die normaal gezien met een praalwagen deelnemen aan de zondagstoet, krijgen een subsidie van de gemeente.

Patrick Bonte van de carnavalvereniging "Bonte & Co" is daar blij mee: "De carnavalgroeperingen hebben kosten zoals een loods huren waar de praalwagens het hele jaar staan. Normaal gezien halen we de middelen daarvoor uit allerlei activiteiten. Maar dat is door coronacrisis niet mogelijk. Daarom vind ik het een mooi gebaar van het gemeentebestuur dat ze bijspringen."

Praalwagen

Groepen met een kleine kar ontvangen 2665 euro. Dat bedrag gaat naar De Carnavalskiekens, Wieder en De Leutemoakers.  Groepen met een grote praalwagen krijgen 4000 euro. Het gemeentebestuur geeft die premie aan De Smoeltrekkers, De Tjoeptjes, Club 69, De Strandreetjes, Bonte & Co, De Klutsers, De Pezewevers, De Torenpekkers en CV D’oede Krakers.  

Bij Bonte & Co weten ze al wat ze met dat geld gaan doen. "We gaan dat goed kunnen gebruiken voor een praalwagen voor de stoet van 2022", zegt Patrick nog.

Meest gelezen