Tatoeëerders opgelucht nu ze vanaf maart weer mogen werken: "Lang genoeg gesloten gebleven"

Tatoeëerders zijn blij met de beslissing van het Overlegcomité om alle niet-medische contactberoepen opnieuw aan het werk te laten gaan op 1 maart. Kappers mogen zelfs al vanaf 13 februari opnieuw klanten ontvangen. Tim De Pril van Tattoo Club Brussels Dilbeek en Didier De Gieter van Xtremetattoo in Herent zijn opgelucht.

Lange wachtlijsten

"Eindelijk! Het afgelopen jaar zijn we bijna een half jaar dicht geweest, denk ik. Het begon te kriebelen om weer te kunnen werken en we zijn dus ook heel blij met het nieuws", aldus De Pril. De komende weken ligt er wel heel wat werk op de plank. "Ja, ik zit met ellenlange wachtlijsten. We moeten iedereen die op de wachtlijst staat nu opnieuw inplannen, maar goed, er zijn ergere dingen. Ik ben gewoon heel blij dat ik opnieuw aan de slag kan."

Champagne

Zelfde verhaal bij Didier De Gieter van Xtremetattoo in Herent: "Ik ben superblij. Ik heb het nieuws pas gehoord. Ik ga nu mijn klanten bellen om nieuwe afspraken in te boeken. En straks een fles champagne opendoen zie!" Dat de kappers sneller weer aan het werk mogen dan hij, stoot hem niet tegen de borst. "Al snap ik die logica wel niet. Ik kan rondkomen met twee klanten per dag waar ik lang aan werk. Ik heb dan ook veel minder contacten en ruim de tijd om alles netjes te ontsmetten. Bij een kapper is dat anders, maar ik klaag niet. Ik ben blij voor hen", aldus Didier.

Meest gelezen