©FotografieAngelino

Steeds meer pop-upwinkels in K in Kortrijk om leegstand te vermijden

In winkelcentrum K in Kortrijk zijn er deze week verschillende pop-upwinkels bijgekomen. Op die manier wil het winkelcentrum leegstaande panden nieuw leven inblazen. “Het is voor een jonge ondernemer een heel mooie kans om zoiets te mogen doen”, zegt Mario D’Hondt van bloemenwinkel Lily’s Garden. 

Sinds deze week zijn er een aantal nieuwe pop-upwinkels in de K in Kortrijk. Het winkelcentrum geeft ondernemers sinds vorig jaar de kans om met een tijdelijk contract een winkel uit te baten. Op die manier wil het winkelcentrum leegstaande panden nieuw leven inblazen. Normaal gezien moeten zaakvoerders een contract tekenen voor 3, 6 of 9 jaar. Die lange duur kan beginnende ondernemers afschrikken.

Mario D'Hondt baat er sinds begin deze week een bloemenwinkel uit: “Hopelijk zal het bestaan van onze winkel lang duren. We krijgen nu de kans om het pand zes maanden te huren. Dan gaan we kijken of het financieel haalbaar is en of ook mijn collega het ziet zitten om dit verder te doen.”

Win-winsituatie

Ook chefkok David Seelen van restaurant L’ improviste uit Waregem opent een pop-up traiteurzaak in de K in Kortrijk. Door de lockdown is zijn restaurant nog steeds gesloten, dus wat extra inkomen is mooi meegenomen: “Tijdens de eerste lockdown hadden we goed te doen qua omzet van take-away. Maar van november tot nu was het helaas niet meer zo druk.”

De nieuwe tijdelijke contracten bieden nu kansen waar zowel het winkelcentrum als de nieuwe zaakvoerders baat bij hebben. “Het is een heel mooie kans om zoiets te doen voor een jonge ondernemer. We hopen ook dat mensen binnenkomen die niets nodig hebben. Het is de bedoeling dat mensen vrolijk worden van als ze bij ons komen.”

Chefkok David Selen bij zijn nieuwe pop-up traiteurzaak

Meest gelezen