Foto: Belga

Twee van de drie winkels van H&M op de Meir gaan dicht

Modeketen H&M sluit twee van haar drie winkels op de Antwerpse Meir. Alleen de recent gerenoveerde winkel tegenover de Stadsfeestzaal blijft open. In de twee winkels die dichtgaan, werken in totaal 60 mensen. Ook in Gent en Brussel had H&M al aangekondigd om winkels te sluiten. 

Twee van de drie grote vestigingen van H&M op de winkelas van de Meir gaan dicht: de winkel in de Leysstraat en de winkel naast Primark. "Dit is natuurlijk geen fijn nieuws voor de medewerkers", zegt Jörgen Meulders van ACV Puls. "Het gaat om een 60-tal mensen. De sluiting is voorzien voor later dit jaar. We zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk jobs te behouden, met overplaatsingen of een systeem van vrijwillig vertrek."

Online verkoop boomt in coronatijden, maar of dat de verkoop in fysieke winkels kan vervangen, is nog maar de vraag
Jörgen Meulders (ACV Puls)

De beslissing past in de internationale strategie van H&M om het aantal bakstenen winkels af te bouwen. "Kosten besparen speelt daarbij een rol", legt Meulders uit. "De huurprijzen zijn hoog. Daarnaast shoppen meer en meer klanten online." Of H&M het goed doet op vlak van e-commerce is momenteel moeilijk in te schatten. "We komen uit een bijzondere periode waarin de e-commerce geboomd heeft, ook bij H&M, maar het is nog maar de vraag of dat de verkoop in de fysieke winkels kan vervangen. Dat zullen we pas over enkele jaren kunnen zien."

De flagshipstore aan de Antwerpse Stadsfeestzaal, die onlangs werd vernieuwd, blijft wel open. Ook in Gent en Brussel verdwijnen winkels van de Zweedse modeketen. 

Meest gelezen