foto Peter Hilz (C)

Verstekeling overleeft vlucht Londen-Maastricht in landingsgestel van vliegtuig

Op de luchthaven van Maastricht is gisterenmiddag een verstekeling aangetroffen in het landingsgestel van een vliegtuig afkomstig uit Londen. De verstekeling - het is niet bekendgemaakt of het een man of vrouw is - heeft het overleefd maar was zwaar onderkoeld.

Het vrachtvliegtuig uit Londen landde rond de middag op Maastricht Aachen Airport. Daar werd de verstekeling gevonden in de wielkast van het vliegtuig. Slechts zelden overleeft iemand zo'n onderneming. Nu wel, doordat het om een vrij korte vlucht ging. Vanuit Londen naar Maastricht wordt ook op relatief lage hoogte gevlogen. Langere vluchten gebeuren meestal op meer dan 10 kilometer, daar kan de temperatuur zakken tot 50 graden onder nul.

Onderkoeld

De verstekeling was zwaar onderkoeld en kreeg eerst ter plaatse de nodige zorg. Daarna werd hij of zij met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het is op dit moment nog onduidelijk of de persoon bewust voor Maastricht als bestemming koos.

Meest gelezen