Vijf verdachte politieagenten deelden beelden van aanrandingen in WhatsApp-groep

De politieagenten die eerder deze week zijn opgepakt op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme, hebben hiervan beelden gedeeld in een WhatsApp-groep. Dat bevestigt het parket van Luik, dat meer toelichting bij het dossier heeft gegeven.

Van de vijf politieagenten worden er drie verdacht van verkrachting. Zij zijn aangehouden en moeten volgende maandag voor de raadkamer van Luik verschijnen, die hun aanhouding moet bevestigen. 

De twee anderen worden verdacht van voyeurisme en zijn intussen vrijgelaten. Het gaat over vijf politieagenten die in Brussel werken: één van hen woont in de provincie Luik, de anderen in Brussel, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

De zaak ging aan het rollen toen de vriendin van een van de verdachten een klacht indiende omdat ze tegen haar wil was betrokken bij een trio met haar vriend en een tweede verdachte. In de loop van het onderzoek werd duidelijk dat er een WhatsApp-groep was gecreëerd waarin drie politieagenten ook beelden  deelden van wat ze hadden gedaan. Die beelden zijn verspreid door de twee verdachten die voorlopig weer vrij zijn.

Via de beelden zijn nog twee bijkomende verkrachtingen aan het licht gekomen. De feiten deden zich voor in de periode november 2019-februari 2020.

In totaal zijn er vier slachtoffers. Volgens het parket is op de beelden te zien dat ze bewegingsloos of onder invloed van alcohol waren. Een van de ondervraagde slachtoffers heeft verklaard zich niets van de feiten te herinneren.

De verdachten ontkennen en zeggen dat de slachtoffers hadden ingestemd, ook met het filmen. 

Meest gelezen