Voor het eerst volgen meer mannelijke studenten de opleiding verpleegkunde aan Ic Dien in Roeselare: “Een geruststellende vaststelling”

In de Roeselaarse school Ic Dien volgen voor het eerst in 80 jaar meer mannen dan vrouwen de opleiding verpleegkunde. Directeur Luc Vanrobaeys vindt dat een goede evolutie: “Verpleegkunde is meer dan ooit een knelpuntberoep waarbij veel handen aan het bed nodig zijn.”

Een primeur voor Ic Dien in Roeselare. Het is namelijk nog nooit gebeurd in het 80-jarig bestaan van de school dat er meer mannen dan vrouwen de opleiding verpleegkunde volgen. “Dat is een unicum, maar ook een geruststellende vaststelling, want verpleegkunde is meer dan ooit een knelpuntberoep", zegt directeur Luc Vanrobaeys.

Voor sommigen een carrièreswitch

Maandag zijn 5 vrouwen en 8 mannen aan de opleiding gestart. Een van die 8 mannen is Denis Storie die hiervoor 15 jaar actief was als jobmanager bij een telecombedrijf: “De grootste reden waarom ik aan deze opleiding begonnen ben, is omdat ik mijn job ben kwijtgeraakt tijdens de eerste lockdown. Ik heb dan wat tijd genomen om iets nieuws te zoeken dat bij mij past.”

Het stereoptype beeld dat een verpleegkundige een vrouwelijk iemand moet zijn, mag ontkracht worden

Denis Storie, mannelijke student verpleegkunde

Vriendinnen en kennissen hadden al langer het gevoel dat de zorgsector iets voor Denis zou zijn: “Het mooiste aan de job lijkt me het sociaal contact. Het feit dat je mensen kan bijstaan, hun evolutie zien en voor hen kan zorgen lijkt me heel mooi."

"Het is ook een job die je lang kan doen en het is toch de bedoeling om tot mijn pensioen een goede werkplaats te vinden. Daarnaast mag ook het stereoptype beeld dat een verpleegkundige een vrouwelijk iemand moet zijn ontkracht worden”, aldus Denis.

Meest gelezen