Weerman Geert Naessens verwacht zondag de meeste sneeuw in West-Vlaanderen: “Sommige modellen spreken zelfs van 20 centimeter sneeuw”

De meeste sneeuw van het land zal zondag in West-Vlaanderen vallen. De vraag is niet meer of het zondag zal sneeuwen in de provincie, maar eerder: hoeveel? “De meeste sneeuw zal sowieso in Brugge vallen, omdat daar de koudste lucht zit”, vertelt weerman Geert Naessens aan Radio 2 West-Vlaanderen.

De sneeuwstorm die dit weekend door Nederland gaat, zal hoogstwaarschijnlijk deels overwaaien naar ons land. Zo wordt er zeker in West-Vlaanderen sneeuw verwacht. Geert Naessens: “Fijnmazige regionale modellen zijn nogal "scheutig" met de sneeuw voor zondag. Sommige van die modellen gaan naar een 15 à 20 centimeter sneeuw in West-Vlaanderen. Dat zou dan kunnen betekenen dat we ook bij ons met een pak sneeuw te maken gaan kunnen hebben. Ook de voorzichtige modellen die eerst geen sneeuw voorspelden zijn nu bijgedraaid.”

Nu laat niets vermoeden dat er sneeuw komt. Maar de enorme weersomslag komt zeker

Geert Naessens, weerman bij Radio 2 West-Vlaanderen

“Vandaag zal het op de meeste plekken in West-Vlaanderen droog zijn, dus niets laat vermoeden dat er een enorme weersomslag zit aan te komen, maar hij komt. In de loop van vanavond en vannacht gaat die wind al draaien en gaat de transport van koude lucht op gang komen. Tegen zondagochtend hebben we temperaturen die rond het vriespunt zullen zitten.”

Naessens gaat er vanuit dat we zondag zeker met sneeuw te maken zullen krijgen: “Dat zou regionaal best wel eens veel kunnen zijn. De meeste sneeuw zal sowieso in Brugge vallen, omdat daar de koudste lucht zit. Hoe meer naar de Frans-Belgische grens, hoe minder sneeuw er zal zijn en hoe zachter de temperatuur. Ook na zondag zullen er normaal nog echt winterse dagen zijn.”

Meest gelezen