West-Vlamingen twijfelen om zich te laten vaccineren: "We moeten ons vooral laten inenten uit solidariteit"

Uit de motivatiebarometer van de UGent blijkt dat meer dan één op de 4 West-Vlamingen zich niet zal laten vaccineren of toch sterk twijfelt. 

Toch wil 73 procent van de inwoners van onze provincie zich wel laten vaccineren tegen corona. Daarnaast twijfelt 11 procent van de West-Vlamingen om een prik te laten zetten. Al is de motivatie wel gestegen in vergelijking met de resultaten van december.  En ten slotte wil 16 procent zich niet laten vaccineren.

Federaal parlementslid Franky Demon (CD&V) uit Brugge roept alle West-Vlamingen op om zich te laten vaccineren, vooral uit solidariteit. "Het is goed nieuws dat al zoveel West-Vlamingen zich willen laten vaccineren maar we moeten ook de rest nog proberen over de streep te trekken", zegt Demon. 

Laat ons hopen, dat hoe dichter we bij de start van de vaccinatie zijn, hoe hoger de motivatie zal zijn

Franky Demon, Federaal parlementslid

Solidariteit

"We moeten vooral aan die groep tonen dat we solidair moeten zijn. Want door zich te laten vaccineren kunnen bijvoorbeeld de jongeren naar een festival gaan. Er zijn grote campagnes nodig met dat argument van solidariteit. Dan kunnen we het totale aantal West-Vlamingen dat zich wil laten vaccineren, nog laten stijgen. Laat ons hopen, dat hoe dichter we bij de start van de vaccinatie komen, hoe hoger de motivatie zal zijn."

Het onderzoek werd afgenomen bij de gemiddelde West-Vlaming. Er werd dus geen rekening gehouden met de verschillende leeftijdsgroepen in de motivatiebarometer.

Meest gelezen