Wiskundeknobbel Mathice (11) uit Evergem telt tot 302 cijfers na de komma van het getal Pi

Mathice Herrebout (11) heeft een schoolwedstrijd gewonnen waarbij hij cijfers na de komma van het getal Pi moest opzeggen. Hij haalde het tot liefst 302 cijfers na de komma. "Ik heb daar een paar weken voor geoefend, ik vind het gewoon leuk om te doen."

Veel kinderen hebben heel gewone hobby's, zoals voetballen of tekenen. Maar sommigen houden zich ook met iets minder evidente zaken bezig, zoals de 11-jarige Mathice. Voor een wedstrijd op de gemeentelijke basisschool van Evergem oefende de jonge knaap verschillende weken in het opzeggen van de cijfers na de komma van het oneindige getal Pi, 3,14... dus. "Ik vind het gewoon heel leuk om te doen. En het is een uitdaging om steeds verder te geraken", zegt hij.

Ik herhaal de cijfers een kwartier tot een half uur per dag
Mathice Herrebout (11)

Eigen leersysteem

Mathice heeft ook zijn eigen leersysteem: "Ik schrijf eerst het getal op en herhaal het dan luidop. Ik zeg de cijfers per 2 op en leer ze per 10 bij." En dat doet de jongen vaak: "Dat herhaal ik dan een kwartier tot een half uur per dag. In het weekend doe ik er redelijk veel. Tijdens de week ook een paar, maar ik heb ook veel huiswerk te doen", zegt de jongeman plichtsgetrouw.

Mathice won de Pi-wedstrijd met 302 cijfers na de komma, maar zit ondertussen al een stuk verder. "Ik zit nu al aan 350 cijfers. Ik oefen gewoon verder. Het record staat op een paar duizend cijfers, dus ik heb nog wat werk."

De jongen is een echte wiskundeknobbel maar heeft ook andere grote dromen: "Later wil ik graag dokter worden."En gewone hobby's heeft hij ook: "Ik sport heel graag: atletiek, handbal, zwemmen en tennis." En hij doet het allemaal even graag, benadrukt hij nog.

Meest gelezen