Zwembad in Zomergem had nooit zoveel bezoekers als in januari: “Record ondanks de coronabeperkingen”

Het zwembad Den Boer in Zomergem, bij Lievegem, heeft een recordmaand achter de rug. In januari kwamen nooit eerder zoveel bezoekers als nu, en dat ondanks de coronabeperkingen. In totaal waren er iets meer dan 2.800 zwemmers, dat zijn er 16,5 procent meer dan in januari vorig jaar.

“Het is opvallend dat we zoveel bezoekers hebben gehad in januari”, zegt schepen van sport Kim Martens (CD&V). “Als we het vergelijken met de voorgaande jaren is het echt wel een record. Heel veel mensen zoeken blijkbaar het zwembad op in tijden van corona.”

Niet meer dan 50 zwemmers

Het bezoekersrecord is opvallend omdat er door de coronamaatregelen strenge richtlijnen zijn voor de zwembaden. “We krijgen richtlijnen rond het aantal bezoekers per vierkante meter in de zwembaden. Dat is bij iedereen zo. Bij ons wil dat zeggen dat er niet meer dan 50 zwemmers tegelijk in het gebouw mogen zijn. Kinderen inbegrepen.” Het zwembad van Zomergem werkt niet met reservaties, waardoor het wel eens gebeurt dat er wachtrijen zijn. “Dat is ook logisch, zwemmen is zowat het enige wat we nu nog kunnen doen”, zegt Martens nog. 

Heel wat andere zwembaden in onze provincie werken wel met een reservatiesysteem. Daar zijn geen wachtrijen, maar de tijdsslots zijn wel in een mum van tijd volgeboekt, klinkt het bij zwembad Olympos van Dendermonde. "We zetten de vrije slots in het begin van de week open en in een dag tijd is dat soms al volgeboekt voor de rest van de week." Bij De  Meerminnen in Beveren is het gelijkaardig.

kasto80

Meest gelezen