80 kinderen in thuisquarantaine na contact met 1 besmet kind in buitenschoolse kinderopvang Mol

Sinds zaterdagavond zitten 80 kinderen van drie deelgemeenten van Mol in thuisquarantaine. Ze hadden bijna allemaal contact gehad met een besmet leeftijdsgenootje in de buitenschoolse kinderopvang. De vier andere kinderen zijn klasgenoten in de vrije basisschool van deelgemeente Wezel. 

Het kind dat besmet bleek met het coronavirus, was meerdere dagen naar de buitenschoolse opvang geweest, op twee verschillende locaties. Volgens de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Opgroeien (het vroegere Kind & Gezin) worden alle kinderen die op dat moment in de opvang waren, beschouwd als hoogrisicocontact. Dat zijn er 76 in totaal (59 uit Wezel, 18 uit Sluis en 3 uit Gompel). Zij zitten sinds zaterdagavond in thuisquarantaine. Ook vier klasgenootjes van het kind dat positief testte op corona zitten thuis in quarantaine. 

Opvang gesloten

Ook zeven begeleidsters van de twee plekken waar het kind werd opgevangen (kinderclubs Pardoes in Sluis en Timon in Wezel) zitten thuis in quarantaine. Volgende week blijven de beide kinderclubs dan ook noodgedwongen gesloten. 

Alle ouders zijn intussen op de hoogte gebracht. Aan hen wordt gevraagd de komende dagen extra waakzaam te zijn. De 80 kinderen die als hoogrisicocontact worden beschouwd zullen woensdag of donderdag getest. Als ze negatief testen, mogen ze uit quarantaine. 

Meest gelezen