Radio 2

Basisschool in Nieuwpoort nu volledig gesloten na nieuwe Britse coronabesmettingen

De volledige Vrije Bassisschool Stella Maris in Nieuwpoort blijft gesloten tot na de krokusvakantie. Dat heeft de crisiscel van de stad Nieuwpoort zondag beslist omwille van een verdere clusterbesmetting op school. De leerlingen van de klassen met een besmetting moeten voor 10 dagen in quarantaine. De andere leerlingen moeten niet in quarantaine, maar blijven wel best zoveel mogelijk thuis. Nieuwpoort verlengt ook het verbod op alle buitenschoolse activiteiten tot 12 februari.

Vorige week ging alleen nog maar de kleuterafdeling van Stella Maris dicht, nadat 3 juffen en 3 kleuters besmet waren geraakt. Vrijdag werden alle kleuters getest en ook de juffen van de lagere school. Zondagochtend bleek dat ook een juf van de lagere school besmet is en ook nog 2 extra kinderen. Ze hebben de meer besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Na die resultaten heeft de crisiscel beslist dat ook de lagere school, met meer dan 300 leerlingen, dicht gaat. "Er zijn te veel linken tussen de kleuterafdeling en de lagere school om de basisschool nog langer te kunnen openhouden", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke. 

Test bij de minste symptomen

En zo moeten alle kinderen van Stella Maris deze week thuisblijven. Ze krijgen online lessen. Wie niet met een besmet kind of een besmette leerkracht in contact is geweest, moet niet in quarantaine. "Maar we vragen hen wel om voorzichtig te zijn, om niet zomaar overal te gaan rondhangen, om zoveel mogelijk thuis te blijven", benadrukt de burgemeester nog. Hij verlengt ook het verbod op buitenschoolse activiteiten voor alle jongeren tot 18 jaar tot 12 februari. 

"We gaan het komende week dag per dag goed bekijken en opvolgen, zowel bij leerkrachten als bij leerlingen", legt burgemeester Vanden Broucke uit. "Van zodra er zijn met symptomen gaan ze moeten getest worden. Als er nog positieve testen bijkomen gaan we ons best doen om alle leerlingen van heel de lagere school te testen."

Meest gelezen