Corona-uitbraak bij Lommel SK: een twintigtal spelers en medewerkers in quarantaine

De zondagmatchen in 1e klasse B zijn door het voorspelde winterweer al uitgesteld en ook de match van gisteravond tussen Seraing en Lommel is niet doorgegaan. Lommel kreunt onder heel wat coronabesmettingen en had in samenspraak met de City Football Group, de eigenaar van de club, beslist om niet te spelen.  

Lommel kreunde de afgelopen dagen onder de coronabesmettingen, waardoor maar liefst 20 spelers in quarantaine moesten. Uiteindelijk waren er 5 bevestigde positieve gevallen, wat niet genoeg is om volgens het protocol van de Pro League de match te laten uitstellen. 

Maar het protocol bij de City Football Group is blijkbaar strenger dan dat, waardoor er in samenspraak met Lommel beslist is om toch de handdoek te gooien voor de wedstrijd van gisteravond.

We nemen de beslissing om niet te spelen om te voorkomen dat er nog meer medewerkers besmet raken

Lommel SK

"Lommel is ervan overtuigd dat, als de match toch zou zijn doorgaan, er mogelijk nog infecties zouden bijkomen", klinkt het in een medededeling. 

"Helaas konden we de wedstrijd niet naar een latere datum uitstellen (er zijn te weinig positieve gevallen, red). We moeten de match dus schrappen", zeggen ze bij Lommel SK. En daardoor verliest Lommel de match in principe met 5-0.

"Onze focus ligt nu op de beperking van de verspreiding. We accepteren de sportieve gevolgen van deze beslissing", staat er nog in de persmededeling. Lommel staat 4e in 1B, maar is nog altijd in de running voor de 2e plaats, die recht geeft op een play-offmatch voor promotie.

Meest gelezen