Jonas Roosens

Meerdere lockdownfeestjes stilgelegd in Antwerpen, feestvierders proberen (letterlijk) op kousenvoeten te ontsnappen

De lokale politie van Antwerpen heeft afgelopen nacht opnieuw verschillende lockdownfeestjes stilgelegd, al voor de tweede nacht op rij. Iemand die de controle probeerde te verhinderen en de anderen aanzette om zich tegen de politie te keren, werd gearresteerd.

Na een melding van geluidsoverlast aan Begijnenvest, ging de politie rond 2 uur ter plaatse. De agenten hoorden muziek en stemmen, maar ze werden eerst niet binnen gelaten. Na een tweede keer aanbellen, werd het stil en deed iemand de deur open. Er waren zes mensen op het feestje. 

In een pand aan de Noorderlaan waren acht mensen samengekomen. Op een feestje aan de Collegelaan zag de politie mensen dansen in een gelijkvloers appartement. Toen de bewoner de deur opende, weigerde hij de politie binnen te laten en intussen vluchtten er mensen weg. Uiteindelijk trof de politie zeven mensen aan in het appartement zelf en nog eens vier anderen in de achterliggende garages. Ze waren op kousenvoeten en probeerden zo aan de politiecontrole te ontsnappen. De politie vond ook lachgas. 

Ook in een woning aan de Mechelsesteenweg kwamen zeven mensen samen. Daar is iemand gearresteerd omdat hij de controle verstoorde en anderen ertoe aanzette om zich tegen de politie te keren. 

Meest gelezen