Radio 2

Afvalophalers in Aalst rijden niet uit: “We roepen op om de stoep sneeuwvrij te maken”

De afvalophaaldienst ILvA is vandaag niet uitgereden in Aalst, omdat het nog te glad was. Tina Verraes van ILvA roept de mensen op om de stoep sneeuwvrij te maken: “De sneeuw is niet zo erg, maar het is vooral het ijs dat eronder ligt dat heel gevaarlijk is om uit te glijden.”

De extra sneeuwval en vriestemperaturen van afgelopen nacht zorgden ervoor dat het te gevaarlijk was voor afvalophaaldienst ILvA om deze ochtend uit te rijden in de ruime omgeving van Aalst. “Het is vooral zo dat wij oproepen om de stoep sneeuwvrij te maken. Dan zien onze laders wanneer ze van de treden van hun vrachtwagens afstappen waar dat zij op moeten staan.”

Tina Verraes van ILvA benadrukt dat de sneeuw zelf niet het grote probleem is: “Het is vooral het ijs dat eronder ligt dat heel gevaarlijk is om uit te glijden. We bekijken de toestand dag per dag.”

Ook problemen bij Verko

Bij Verko zijn wel alle vrachtwagen uitgereden, maar niet alles is meegenomen. Zo konden de gft-containers niet allemaal worden opgehaald. “Heel wat inwoners hebben vanavond hun container buiten geplaatst, maar het is natuurlijk hard beginnen vriezen. Het gft zit vast in de container en het lukt niet om de containers te ledigen. Er zijn al een aantal vrachtwagens die vandaag gft-inzamelingen zouden doen, teruggekeerd naar onze site om de ronde te staken", zegt Anika Buyst van Verko.

Al tot woensdag worden in de gemeenten van Verko geen gft-afval meer opgehaald. Alle Oost-Vlaamse intercommunales bekijken de situatie dag per dag en nemen dan de nodige beslissingen. Als het afval dan niet opgehaald is, moet je het de week nadien meegeven.

kasto80

Meest gelezen