Afvalophaling verloopt in hele provincie Antwerpen erg moeilijk door sneeuw

Het was vandaag voor de afvalophaaldiensten moeilijk werken. Zowel in Antwerpen als in de Kempen hadden vuilniswagens het moeilijk om overal te geraken. Als je afval niet werd opgehaald, zal je het pas volgende week opnieuw kunnen buitenzetten want er komen waarschijnlijk geen extra ophaalrondes.

Bij het IOK, dat het afval ophaalt in 29 Kempense gemeenten verliep de ophaling moeizaam. "Verschillende straten waren niet bereikbaar en onze vuilniswagens reden zich af en toe vast", zegt Kathleen Mertens van IOK. "Doordat het de hele dag zo koud bleef hadden we ook veel technische pannes en moest er soms zelfs hier en daar een takeldienst aan te pas komen.

Ook voor IGEAN, dat het afval ophaalt in en rond Antwerpen was het moeilijk werken. Daar hadden heel wat vuilniswagens te maken met startproblemen en merkten ze dat sommige straten nauwelijks gestrooid waren. Als je afval niet werd opgehaald, zal je het pas volgende week opnieuw kunnen buitenzetten, want er komen waarschijnlijk geen extra ophaalrondes.

Meest gelezen