Facebookpagina GVB De Graankorrel Wervik

Alle leerlingen van gesloten school in Wervik worden morgenvoormiddag getest op corona, in basisschool Moorsele wordt morgen na de middag getest

Morgen worden alle leerlingen en leerkrachten van de basisschool De Graankorrel in Wervik getest. Dat zal in het sportcentrum De Pionier gebeuren. "Daardoor zullen we weten of de school vrijdag weer open kan", zegt burgemeester Youro Casier (sp.a).

De 3 vestigingen van De Graankorrel in Wervik moesten eind vorige week sluiten na een uitbraak van het coronavirus. Alles samen gaat het om bijna 700 leerlingen. Die moeten al zeker tot en met donderdag thuisblijven.

Iedereen wordt morgen getest, zegt burgemeester van Wervik Youro Casier. "Dat zal dinsdagvoormiddag gebeuren in het sportcentrum De Pionier door verplegend personeel dat het gewoon is om de testen af te nemen bij kinderen." Donderdag zullen de testresultaten er zijn. "Dan zullen we weten hoeveel mensen er echt besmet zijn. En dan gaan we ook kunnen oordelen wat er verder moet gebeuren."

Na de middag: testen in Moorsele

In BAMO, de basisschool van Moorsele, worden morgen na de middag alle kleuters en leerlingen van de lagere school getest.  In Moorsele waren een aantal medewerkers van de naschoolse opvang besmet geraakt. De school zelf had daarom ook 75 leerlingen in quarantaine geplaatst. Vorige week bleken zes leerlingen positief.

BAMO zal nu preventief alle kleuters en leerlingen van de basisschool testen. Dat gebeurt nog voor de krokusvakantie, zodat de ouders weten waar ze aan toe zijn en de gemeente Wevelgem kan bekijken welke activiteiten voor kinderen tijdens de krokusvakantie kunnen plaatsvinden. 

Meest gelezen