Antwerpse politieagenten onderscheppen auto die veel te hard rijdt: vrouw is op achterbank aan het bevallen

Voor een koppel uit Zwijndrecht was het een bewogen weekend. Zij moesten in allerijl naar het ziekenhuis omdat de vrouw des huizes op het punt stond om te bevallen. "We zijn meteen in de auto gestapt en ik reed zo hard ik kon. Dat was ook de politie opgevallen", vertelt kersvers vader Osman op Radio 2 Antwerpen.

Osman kwam 's nachts thuis van zijn werk en trof zijn hoogzwangere vrouw Zorana aan die onder het bloed zat. "In paniek zijn we meteen de auto in gestapt en reed ik zo snel ik kon van Zwijndrecht naar het Jan Palfijn Ziekenhuis in Merksem", zegt Osman. "Ik wilde maar 1 ding en dat was zo snel mogelijk mijn vrouw naar het ziekenhuis brengen".

Al rijdend probeerde ik de agenten duidelijk te maken wat er aan de hand was. Gelukkig hadden ze het snel begrepen.

Op de Antwerpse ring trok Osman met zijn rijgedrag de aandacht van Rob en Dave, inspecteurs bij de lokale politie van Antwerpen. "De agenten wisten niet wat er aan de hand was en kwamen naast me rijden omdat ik niet wilde stoppen. Ik heb mijn raam opengedraaid en al rijdend proberen duidelijk te maken wat er aan de hand was. Gelukkig hadden ze het snel begrepen", vertelt Osman. De agenten escorteerden Osman en zijn vrouw op een veilige manier naar het ziekenhuis.

"We waren maar net op tijd in het ziekenhuis, want amper een halfuur later werd onze zoon geboren. Ik ben blij dat alles goed is verlopen, maar zoiets wil ik nooit meer meemaken", zucht een opgeluchte Osman. Toch is zo'n autorit niet zonder risico's. "Ik raad aan om dan altijd de ambulance te bellen via het noodnummer 112", geeft Patrick Van de Walle, de gynaecoloog die de bevalling deed, nog mee als advies.

Meest gelezen