foto: radio 2

Auto slipt en belandt in kanaal in Geel: zwaar onderkoelde bestuurder geraakt op eigen kracht uit zijn auto

Deze namiddag is in Geel een autobestuurder geslipt op het gladde wegdek en in het kanaal Bocholt-Herentals terechtgekomen. De jongeman raakte op eigen kracht uit zijn auto en werd zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Het water in het kanaal is amper 3 à 4 graden.

Kort voor vier uur deze namiddag kwam een auto in het kanaal Bocholt-Herentals terecht ter hoogte van Tenaard, Geel. De auto was op het gladde wegdek van de Blokstraat, een straat parallel met het kanaal, aan het slippen gegaan.

Duikers van de brandweerzone Kempen en Taxandria werden opgeroepen om de man te redden maar eens daar bleek dat die op eigen kracht uit zijn auto was geraakt. Hij werd zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Het water in het kanaal is amper 3 à 4 graden.

Intussen heeft een duiker van de brandweer de auto ook gelokaliseerd en is die getakeld. Tijdens de interventie werd het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Meest gelezen