Foto: Glenn Jacobs

Balense wint 200.000 euro op schoonheidswedstrijd Arabische volbloedpaarden in Qatar: "Spannend, tussen al die sjeiks"

Christine Jamar uit Balen heeft met haar jonge hengst een prijs gewonnen op een schoonheidswedstrijd voor jonge Arabische volbloedpaarden in Qatar. Ze won ruim 200.000 euro met een hengst van 17 maanden, Muranas Nader. "Het is een supermooi paard dat ook prachtig kan draven", vertelde ze op Radio 2 Antwerpen. 

Jamar besloot om deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd, het Katara Arabian Horse festival omdat ze aanvoelde dat ze kans maakte met Muranas Nader. "Het was een hele onderneming want het paard moest op het vliegtuig maar we hebben gewonnen. Heel fijn, tussen al die sjeiks. Zeker als enige Westerlinge en enige vrouw in het Midden-Oosten. Maar ik heb daar goede contacten en kom er al 30 jaar."

Het was een hele onderneming want het paard moest op het vliegtuig, maar we hebben gewonnen

Christine Jamar uit Balen

Wat heeft Muranas Nader dat de anderen net niet hadden? "Het is een jong paardje dat ik heb gekocht toen het twee weken was, in Duitsland. Het is van mijn dekhengst. Het is een supermooi paard dat prachtig kan draven. Het heeft zich ook heel goed laten zien met de voorbrenger, dat is iemand die heel hard naast het paard loopt en het paard mooi moet kunnen voorstellen aan de jury (zie foto hieronder). De 11 leden van de internationale jury vonden hem allemaal het mooiste."

(Lees verder onder de foto)

Het geld zal Jamar gebruiken om haar paardenstoeterij in Balen verder uit te bouwen, waar momenteel al een 100-tal paarden staan. Het winnende prijsbeest kreeg een gouden borststuk met 545 diamanten en 4 robijnen (zie foto hieronder). Hoeveel dat waard is, weet Jamar niet. "Het borststuk is prachtig, indrukwekkend, enig mooi. Ik word er stil van. We gaan foto's maken en het daarna veilig opbergen in een kluis bij de bank."

(Lees verder onder de foto)

Christine Jamar heeft al laten weten aan de organisator van de wedstrijd, Emir Sheikh Tamim bin Hamad AL Thani, dat ze volgend jaar graag opnieuw deelneemt. Ze moet nu in quarantaine. Het winnende prijsbeest wordt vandaag overgevlogen vanuit Quatar. 

Meest gelezen