HANS PUT

Beringenaar ontwerpt coronakaartspel: "Corona verslaan met Marc Van Ranst en een wasmachine"

Kaan Ilbas uit Beringen heeft een coronakaartspel ontworpen, met in de hoofdrol Marc Van Ranst en een wasmachine. Met het spel kan je corona effectief "bestrijden". Ilbas kwam op het idee tijdens de eerste lockdown. 

Het coronavirus uit ons leven bannen door middel van een kaartspel, was het maar zo gemakkelijk. Toch zorgt het spel van Kaan Ilbas voor een leuke afleiding, die ook nog eens in thema is. "Met het kaartspel kan je corona effectief verslaan", legt Ilbas uit. "Van elke kaart is er één paar, behalve van de coronakaart. Met minstens drie spelers moet je dan zien dat je alle kaarten zo snel mogelijk wegspeelt. Wie overblijft met de coronakaart, die verliest."

Ik overweeg om Marc Van Ranst een exemplaar van het spel te bezorgen

De Beringenaar ontwierp het spel tijdens de eerste lockdown, om iets om handen te hebben. "Ik zat toen met heel wat frustraties rond de situatie. Mijn vriendin en ik konden mekaar maandenlang niet zien, en dat was heel moeilijk. Ik probeerde de situatie toen te relativeren door me creatief bezig te houden, en zo is dit idee ontstaan."

Met de coronacrisis als thema, is het kaartspel actueel. Ook de personages in het spel zorgen daarvoor. "Dé kaart om corona te overwinnen, is de wasmachinekaart. Daarnaast komt Marc Van Ranst er in aan bod, en ook hij helpt je om te winnen. Ik overweeg dus om hem een exemplaar van het spel te bezorgen", lacht Ilbas.

Meest gelezen