Bestuurder met ingetrokken rijbewijs maakt U-bocht over grasberm om aan controle te ontsnappen en loopt zichzelf vast in bramen: onder invloed van drugs

Op de Dendermondsesteenweg in Willebroek heeft een chauffeur geprobeerd om aan een politiecontrole te ontsnappen. Hij maakte rechtsomkeer over de grasberm en vluchtte, achterna gezeten door de politie, naar de A12. Toen hij stopte op de pechstrook en te voet verder ging, liep hij zichzelf vast in een bos braamstruiken vol doornen. Zijn rijbewijs bleek ingetrokken te zijn tot het einde van dit jaar. De man was onder invloed van cocaïne en amfetamines. 

De achtervolging gebeurde het afgelopen weekend tijdens een alcoholcontrole. Een bestuurder maakte rechtsomkeer over de grasberm en vluchtte de A12 op richting Brussel. Toen hij werd ingehaald door de politie, nam hij de afrit in Willebroek en reed opnieuw de A12 op, richting Antwerpen deze keer. 

Plots week hij uit naar de pechstrook, waar hij alle remmen dichtgooide om te voet verder te vluchten via de grasberm. Hij probeerde over een gracht te springen, maar dat mislukte. Nadat hij rechtgekrabbeld was, liep hij de struikgewassen in, maar die stonden vol met braamstruiken met doornen. Hij viel opnieuw en moest zich overgeven aan de politie. 

Macedonisch rijbewijs

De man testte positief op het gebruik van amfetamines en cocaïne. Zijn rijbewijs bleek bovendien een Macedonisch te zijn en dat is in ons land niet geldig. Uiteindelijk bleek hij wel een Belgische rijbewijs te hebben, maar dat is ingetrokken tot 28 december en ligt op de politierechtbank in Mechelen. Zijn Macedonisch rijbewijs is hij nu ook kwijt: dat is overgemaakt aan de ambassade van Macedonië.

Meest gelezen