Laurie Dieffembacq

Bus stopt niet meer in centrum Molenbeek na verschillende incidenten

De MIVB heeft beslist om buslijn 89 niet meer te laten stoppen in het centrum van Molenbeek. Dat is het gevolg van verschillende incidenten afgelopen maand. Die zorgden voor stress bij de chauffeurs. 

Afgelopen maand kreeg buslijn 89 die door Molenbeek rijdt te maken met allerlei incidenten. "Het ging dan om projectielen die naar de bus werden gegooid, maar ook vaak om auto's die fout geparkeerden stonden", zegt woordvoerster An Van hamme. Daarom heeft de Brusselse vervoersmaatschappij beslist om de bus niet meer te laten stoppen aan belangrijke haltes als Hertog Van Brabant en Graaf van Vlaanderen. De bus wordt omgeleid tussen Delacroix en Ribaucourt. 

Oplossing gezocht

De incidenten van de voorbije maand zorgde ook voor stress bij de chauffeurs. "Maar er wordt gezocht naar een oplossing", zegt An Van hamme. "Er wordt momenteel op een constructieve manier overlegd met de gemeente en de politie. Zodra er een oplossing gevonden is, kan de buslijn hopelijk opnieuw stoppen in het centrum van Molenbeek", besluit de MIVB-woordvoerster.

Meest gelezen