De Meli

Honingbedrijf Meli uit Veurne neemt het Nederlandse De Traay over

Het Veurnse honingbedrijf Meli neemt het Nederlandse De Traay over. Dat is het bekendste honingbedrijf van onze noorderburen. Door de overname zal Meli 20 miljoen kilo honing kunnen produceren. 

Meli werd in 1925 opgericht door Alberic Floorizone die ook het Meli park stichtte. Later werd dit verkocht en omgevormd tot Plopsaland. Het Nederlandse bedrijf De Traay startte in de jaren 70 met honing en producten op basis van honing. Door de overname zullen ze samen 20 miljoen kilo honing kunnen produceren per jaar. 

Honing uit alle werelddelen

De honing komt van imkers over de hele wereld. Koen Steurbaut van Meli: "Er komt honing uit Zuid-Amerika, vooral uit Mexico, Argentinië en Brazilië. Als het gaat over oranjebloesem of tijmhoning dan spreken we over Spanje of Frankrijk en de manuka komt uit Nieuw-Zeeland."

Ruimer assortiment door overname

Dankzij de overname wordt Meli nu een stuk groter en dat is voor zowel de consument als voor het bedrijf zelf een goeie zaak. "We behouden onze 2 vestigingen in Veurne en in Lelystad. Daardoor kunnen we grotere voorraden aanleggen en een nog betere service geven. Ook voor de consumenten is het een heel mooie zaak, want De Traay heeft producten die we zelf niet hebben. We vullen elkaar aan", zegt Koen Steurbaut.

Door de overname zullen er dubbel zoveel mensen werken voor Meli. Het gaat om 110 werknemers.

Meest gelezen