Familiepark Harry Malter in Destelbergen heropent: “Reserveren en mondmaskers vanaf 10 jaar”

In Heusden, bij Destelbergen, is het personeel van het familie- en dierenpark Harry Malter druk in de weer om volgende week te heropenen. Door de coronacrisis moesten dierenparken verplicht dicht maar de regering besliste vrijdag dat ze opnieuw bezoekers mogen ontvangen. 

Op vrijdag 13 februari gaat familie- en dierenpark Harry Malter in Heusden opnieuw open. Het personeel is de laatste voorbereidingen aan het treffen om coronaproof gasten te kunnen ontvangen. “Normaal openen we pas in de paasvakantie, maar we willen de families die al zo lang met hun kinderen binnen moeten zitten een hart onder de riem steken”, zegt uitbaatster Sarah Malter.

We zijn heel blij dat we eindelijk weer kunnen opengaan!

Uitbaatster Sarah Malter

“We hebben deze moeilijke periode financieel wel nog relatief vlot kunnen overbruggen en al onze mensen zijn in dienst kunnen blijven. De dieren konden goed verzorgd worden, maar grote investeringen waren niet eenvoudig om uit te voeren. We openen normaal later, maar we hebben nu ook wel de inkomsten nodig.”

Beperkingen

Het park kan komende zaterdag openen, maar er zijn toch wel wat restricties daaraan verbonden. “Enkel het dierenpark en de speeltuin zijn open. Onze show blijft nog even gesloten, maar het is een stap in de juiste richting.” Over de koppen lopen kan en mag nog niet, daarom zal het dierenpark werken met een tijdslot, zowel voor de voor - als namiddag. “Je kan online reserveren met maximale bezoekersaantallen. Overal in het park staan dispensers met handgel. Mondmaskers zijn verplicht vanaf 10 jaar en overal in het park zijn pijlen aangebracht om de juiste richting aan te wijzen.” Zelfs als er nieuwe pakken sneeuw uit de lucht blijven vallen, heeft het personeel al een plan B. “Dan zullen we in de hoogte de richting aanwijzen.”

kasto80

Meest gelezen