Google Maps

Genkse kleuterschool gaat dicht omdat leerkrachten in quarantaine moeten

In Genk gaat de kleuterschool Sint-Jozef in de wijk Hoevenzavel dicht. Drie klassen gaan in quarantaine, en ook de andere kleuters moeten thuisblijven. Er is namelijk een tekort aan personeel omdat ook heel wat leerkrachten in quarantaine moeten.

De kinderen van kleuterschool Sint-Jozef in Hoevenzavel kunnen deze week niet naar school. Drie kleuterklassen, met in totaal 55 leerlingen, moeten in quarantaine. Ook de kinderen van de andere zes kleuterklassen moeten thuisblijven. Zij moeten niet in quarantaine maar er zijn gewoon te weinig leerkrachten.

Afgelopen vrijdag ging een van de drie getroffen klassen al in quarantaine, nadat bleek dat de leerkracht van die klas positief had getest op het coronavirus. Nadien bleken ook 5 kleuters positief. De school besliste daarop om nog twee andere klassen in quarantaine te plaatsen, omdat er heel wat contacten waren geweest tussen de leerkrachten en leerlingen van die drie klassen. 

Noodopvang voorzien

In de andere zes kleuterklassen van de school is er geen probleem, maar omdat ook 8 van de 9 leerkrachten en nog eens 4 vervangers in quarantaine moeten, is er een tekort aan personeel. Daarom moeten ook de andere kinderen thuisblijven. In totaal gaat het om 156 kleuters. Die kunnen niet naar de kinderopvang, maar er is wel noodopvang voor kinderen van ouders die geen andere oplossing hebben. De lagere school kan wel openblijven.

Meest gelezen