Videospeler inladen...

Minstens 24 doden bij ondergelopen illegale fabriek in Marokko

In het noorden van Marokko, in de stad Tanger, zijn minstens 24 mensen omgekomen nadat een illegale textielfabriek in een kelder na hevige regenval onder water was gelopen. Dat hebben de lokale autoriteiten bevestigd. Het is onduidelijk hoeveel mensen in de kelder aanwezig waren. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

In de Marokkaanse stad Tanger kwamen tientallen werknemers vast te zitten nadat een textielfabriek in de kelder van een villa in de wijk El Mers was volgelopen met water.  Minstens 24 personen zijn daarbij overleden. Tien personen konden gered worden door de brandweer en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hevige regenval was de oorzaak van de overstromingen.

Volgens plaatselijke media werden er slachtoffers geëlektrocuteerd toen het water plotseling naar beneden stroomde. Momenteel zijn reddingswerkers  aan de slag om overige mensen die vastzitten in de kelder te bevrijden. Hoeveel mensen er in de illegale fabriek aan de slag waren, is onduidelijk. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

In Marokko vormt de informele arbeidssector ongeveer een vijfde van de niet-agrarische economie. Deze arbeiders moeten vaak in erg slechte omstandigheden werken. 

Meest gelezen