Man uit Maldegem ruimt sneeuw in de straat met eigen sneeuwruimer: “De buren vinden het geweldig”

Marnix Willems uit Adegem, bij Maldegem, heeft met een eigen sneeuwruimer zijn straat sneeuwvrij gemaakt. Het initiatief kan op veel bijval rekenen in de straat. “Ik krijg er enorm veel likes voor op Facebook. Dat is heel plezant”, zegt Marnix.

De straat van Marnix in Adegem wordt elk jaar na sneeuwval overgeslagen bij het strooien en sneeuwruimen. Dat vindt Marnix niet erg, want zo kan hij zijn zelfgemaakte bolide uit de kast halen: “Ik heb mij er gisteren toch al mee uitgeleefd. Vandaag was het maar een klein beetje. Ik weet niet wat er ons nog te wachten staat. Hopelijk komt er nog meer sneeuw, want het is wel plezant.”

Voor de ochtendspits

Marnix toverde zijn grasmaaier zo’n twee jaar geleden om tot een sneeuwruimer: “Ik heb er een houten balk aan bevestigd, en op die balk heb ik dan nog een plaat gemonteerd. Het is niet zo groot, maar toch ongeveer 150 centimeter lang. We rijden daarmee over de straat en dan gaat de sneeuw mooi langs de kant. Zo kan ik de baan perfect vrijmaken voor de buurt.”

Nog voor de ochtendspits gaat Marnix de baan op met zijn sneeuwruimer. “Het is natuurlijk het beste dat je het doet vóór dat er iemand in de sneeuw rijdt.” Een expert wil hij zichzelf niet noemen: “Maar uit ondervinding merk ik dat het zo beter gaat. De sneeuw ligt dan nog niet vast op de baan en dan gaat het gemakkelijker langs de kant”, legt Marnix uit.

Zelfs mensen uit het dorp zeggen: "Je zou de sneeuw bij ons beter ook eens komen ruimen", maar zo ver ga ik niet

Marnix Willems uit Adegem

Ook de buren vinden het initiatief van Marnix geweldig. “Zelfs mensen uit het dorp in Adegem zeggen: "Je zou de sneeuw bij ons beter ook eens komen ruimen, maar zo ver ga ik niet”, lacht Marnix. “Ik krijg er ook enorm veel likes voor op facebook. Dat is wel heel plezant natuurlijk.”

Mensen die hopen dat Marnix ook eens in hun straat zal langskomen om sneeuw te ruimen moet hij dus teleurstellen. “Het is leuk om te doen, maar het is niet zo dat ik naar de Ardennen ga gaan om sneeuw te ruimen. Zo ver ga ik het niet drijven”, besluit Marnix met een knipoog. 

(Bekijk het filmpje van Marnix op Facebook)

kasto80

Meest gelezen