Yorick Jansens

Moerbeke zorgt voor strooivrije straten in woonwijken: “Zodat kinderen buiten kunnen spelen”

De gemeente Moerbeke heeft ervoor gekozen om pas gisterenavond te strooien in woonwijken. Zo konden de kinderen in Moerbeke afgelopen weekend zo lang mogelijk in de sneeuw spelen. Het idee komt van schepen van jeugd Sarah Poppe (Open VLD): “Het zijn die kleine dingen die zorgen voor een leuke en warme gemeente voor de kinderen en jonge gezinnen.”

De strooidiensten zijn het voorbije weekend volop in de weer geweest, maar in Moerbeke gebeurt dat wat later dan normaal. Het gemeentebestuur heeft er bewust voor gekozen om in sommige woonwijken pas gisterenavond de strooidiensten in te zetten. “Eerste prioriteit is dat het verkeersveilig blijft, maar als we de twee kunnen combineren met een beetje speelplezier, dan is het de moeite om er een beetje aandacht aan te besteden”, zegt schepen van jeugd Sarah Poppe (Open VLD).

Nu zeker met corona denk ik: als we kinderen buiten kunnen krijgen, zoveel te beter

Sarah Poppe (Open VLD), schepen van jeugd

Schepen Poppe probeert met haar initiatief voor wat afleiding te zorgen voor kinderen tijdens de coronacrisis: “Het is eigenlijk iets heel erg klein, maar het zijn die kleine dingen die ervoor zorgen om er een leuke en warme gemeente van te maken voor de kinderen en jonge gezinnen."

"Ik heb al veel positieve reacties daarover ontvangen. We krijgen ook foto’s van kindjes die buiten met de slee op straat aan het spelen zijn. En nu zeker met corona denk ik: als we ze buiten kunnen krijgen zoveel te beter.”

Andere wegen wel gestrooid

Moerbeke heeft er wel voor gezorgd dat de hoofdwegen en de fietspaden sneeuwvrij waren, en hetzelfde geldt voor straten waar openbaar vervoer rijdt: “Voor het strooien werken wij met prioriteiten. De wijken hebben dan sowieso de minste prioriteit, omdat er daar toch stapvoets verkeer is. We hebben dus besloten om te wachten met de laatste prioriteit zodat er dan nog buiten kon gespeeld worden.”

kasto80

Meest gelezen