Livlina

Nieuw verdeelcentrum van medicijnen in Tessenderlo is 5 voetbalvelden groot

In Tessenderlo gaat vandaag het nieuwe logistieke centrum van Livlina van start. Dat is een groot bedrijf dat onder meer de apothekers en ziekenhuizen bevoorraadt met medicijnen. Livlina heeft al drie magazijnen in Vlaanderen, maar het nieuwe bedrijf in Tessenderlo wordt het grootste van de groep. 

De meeste mensen kennen misschien het bedrijf nog onder zijn vroegere naam Pharma Distri Center of van moederbedrijf Febelco. "Wij doen opslag, distributie en logisitieke diensten in de farmaceutische sector", legt CEO Filip Cuypers uit. "Dat betekent dat wij palletten met medicatie en voedings­supplementen binnenkrijgen die rechtstreeks van de fabriek komen. Wij verdelen die dan verder naar apothekers, ziekenhuizen en groothandels in de Benelux. Maar ook naar bijvoorbeeld dierenartsen in Ierland, Duitsland en zelfs heel Frankrijk."

"Daarnaast hebben we elk jaar ook grote campagnes voor de griepvaccins", gaat Cuypers verder. "Die moeten tussen de 2 en 8 graden bewaard worden. De diepgevroren vaccins als Pfizer en BioNTech behandelen we momenteel niet."

Livlina heeft al drie magazijnen in Vlaanderen, in Sint-Niklaas, Bornem en Heusden-Zolder. Maar het nieuwe bedrijf in Tessenderlo wordt het grootste van de groep. Dat is nu al 35.000 vierkante meter - zo'n vijf voetbalvelden dus -, en er is nog niet eens de helft van het terrein in beslag genomen. In de toekomst kan het bedrijf dus nog uitbreiden.

60 miljoen

Op termijn zullen er 40 - maximaal 50 - mensen werken in het logistieke centrum in Tessenderlo. Maar de directie benadrukt dat het nieuwe bedrijf er gekomen is omdat er meer werk is, de andere komen niet in het gedrang. Het gaat om een investering van zo'n 60 miljoen euro.

Meest gelezen