BELGA/ARCHIVES

Nieuw monument herdenkt vliegtuigcrash van Berg in 1961, waarbij 73 mensen stierven

Op maandag 15 februari, exact 60 jaar na de feiten, wordt in Berg bij Kampenhout een nieuw herdenkingsmonument onthuld voor de vliegtuigramp van 1961.

Volgende week maandag is het exact 60 jaar geleden dat een Boeing 707 van Sabena neerstortte in een witloofveld in Berg, deelgemeente van Kampenhout. De gebeurtenis wordt herdacht met de onthulling van een nieuw monument op de plaats van de crash.

Geen overlevenden

Niemand van de 72 inzittenden overleefde de crash op 15 februari. Onder hen het voltallige Amerikaanse kunstschaatsteam. Op de grond kwam één witloofboer om het leven, een andere raakte zwaar gewond en verloor een been. Op maandag 15 februari om 10.05 uur onthult de gemeente Kampenhout een nieuw monument op het veld waar de crash gebeurde, ter nagedachtenis van de slachtoffers. 

Beperkte kring

Als gevolg van de coronamaatregelen vindt de plechtigheid plaats in zeer beperkte kring. Slechts vier mensen zullen aanwezig zijn, onder wie Kris Leaerts (Team Burgemeester), de burgemeester van Kampenhout. Hij zal een krans neerleggen bij het monument en een speech geven. De "Last Post" zal worden gespeeld en de echtgenote van het slachtoffer dat zijn been verloor, zal ook aanwezig zijn.

Radio 2 Vlaams-Brabant besteedt later deze week nog uitgebreid aandacht aan de vliegtuigramp.

Meest gelezen