Videospeler inladen...

Organisaties zoeken extra opvang voor Brusselse daklozen

In Brussel zijn daklozenorganisaties volop op zoek naar extra opvangplaatsen voor dak- en thuislozen. De komende nachten daalt de temperatuur flink onder het nulpunt. Dus proberen organisaties zoals Samusocial voor elke dakloze in het Gewest een slaapplaats te vinden. 

Daklozenorganisaties in Brussel zijn druk op zoek naar extra slaapplaatsen voor daklozen. Afgelopen weekend zijn al 70 extra plaatsen gecreëerd. Volgens de weerverwachting zal het de hele week vriezen, dag en nacht. Probleem is dat de organisaties niet weten voor hoeveel extra plaatsen ze moeten zorgen.

Moeilijk in te schatten

"Bij Samusocial hebben we het voorbije weekend iedereen kunnen opvangen", zegt Marie-Anne Robberecht van daklozenorganisatie Samusocial. "Het gaat zowel om individuele daklozen als om gezinnen. Onze mobiele teams blijven intussen waakzaam, er zijn er nu twee onderweg in Brussel. Voorts zullen we in overleg met de Brusselse overheid bekijken hoeveel extra plaatsen we de komende dagen nog moeten voorzien. Dat is moeilijk in te schatten. We hadden er afgelopen weekend al 70 extra gemaakt, mogelijk worden er dat nog meer", aldus Robberecht. 

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen