Personeel Decathlon Antwerpen legt werk neer: "Te veel klanten tegelijk in wintersportafdelingen"

Het personeel van de Decathlonvestiging in Antwerpen heeft zich vandaag bijna een hele dag teruggetrokken uit de winkel en is in het magazijn en de ateliers gaan werken. Volgens het personeel werden de coronamaatregelen door klanten in de winkel niet meer gerespecteerd en werd het te onveilig voor hen: "Er was een overrompeling in de ski- en trekkingafdeling." De winkel bleef open, maar klanten moesten hun aankopen betalen via de zelfscankassa's.

"Er mag inderdaad maar een beperkt aantal klanten binnen in de winkel", zegt Erika Lambert van ACV Puls, "maar als die allemaal in dezelfde gangen lopen, is het ook niet meer veilig wat de coronamaatregelen betreft. Blijkbaar kwamen ook heel wat klanten met twee of meer winkelen." Volgens het personeel werden de ski- en trekkingafdeling dan ook overrompeld. "Door de afkoelingsweek (in het secundair onderwijs nvdr.) zijn er natuurlijk veel kinderen thuis nu, die misschien overdag ook nog eens wat meer buiten kunnen."

Winkelpersoneel kan aan de ingang niet controleren of mensen tot hetzelfde gezin behoren en als politie optreden

Erika Lambert, ACV Puls

Het personeel had eerst gevraagd aan de plaatselijke directie om in te grijpen: "Die had daar blijkbaar geen oren naar en dan heeft personeel beslist om zich terug te trekken, tot ze weer veilig konden werken. Ze gingen intussen aan de slag in andere ruimtes, zoals het magazijn en de ateliers."

Er is ook veel verontwaardiging tegenover de overheid, zegt Lambert: "Winkelpersoneel krijgt ook geen middelen om de coronamaatregelen af te dwingen. Ze kunnen niet controleren aan de ingang of mensen tot hetzelfde gezin behoren. Aan de ingang houden ze allemaal voldoende afstand, maar eens in de winkel niet meer. Winkelpersoneel kan daar niet als politie gaan optreden."

In de late namiddag ging het personeel weer in de winkel aan het werk. Er wordt nu meer op toegekeken dat mensen niet allemaal in dezelfde gangen samentroepen en voldoende afstand houden.

Meest gelezen