Politie Deinze waarschuwt voor dieven: “Ze zijn vooral uit op koersfietsen"

De politiezone Deinze waarschuwt zijn inwoners voor dieven die het gemunt hebben op dure fietsen. Inbrekers hebben in totaal al zes koersfietsen gestolen in Deinze.  “Wij rekenen hard op de alertheid van de bevolking. Houd ogen en oren open”, zegt Jana De Wulf van politiezone Deinze.

Er is een inbrekersbende op pad langs tuinhuisjes en garages in Deinze. De dieven hebben het gemunt op fietsen. Volgens de politiezone Deinze zijn er al zes dure koesfietsen gestolen. Jana De Wulf van politiezone Deinze vraagt iedereen om extra op te letten en alles goed af te sluiten: “Wij zien dat de daders zich richten naar tuinhuizen en garages, en dat zij vooral uit zijn op dure koersfietsen.”

Inbrakenplaag

De politie stelt vast "dat er een echte inbrakenplaag is. Het is eigenlijk begonnen tijdens het laatste weekend van januari. Afgelopen weekend zijn er weer heel wat inbraken vastgesteld. Wij zitten nu in totaal aan een vijftiental feiten."

Ook benadrukt De Wulf dat vooral fietsen worden geviseerd door de dieven: "De daders richten zich duidelijk op tuinhuizen en garages, dus de woningen zelf worden eigenlijk niet in het vizier genomen. Hier en daar wordt er ook een elektrische fiets gestolen."

De politie voert een onderzoek naar de daders, maar heeft voorlopig nog geen spoor:  "Wij rekenen hard op de alertheid van de bevolking. Dat iedereen zijn ogen en oren open houdt. En als ze iets verdacht zien dat ze niet twijfelen en ook zelf geen actie ondernemen, maar meteen 101 bellen."

kasto80

Meest gelezen