AFP or licensors

Remco Evenepoel mag weer fietsen van de dokter: "Heel blij"

De dokters hebben het licht op groen gezet voor Remco Evenepoel. Dat bevestigde teammanager Patrick Lefevere aan Sporza. De youngster van Deceuninck-Quick Step moest de fiets enkele weken aan de kant laten omdat de bekkenbreuk die hij had opgelopen in de Ronde van Lombardije nog niet volledig hersteld was.

De come-back van Evenepoel liep wat vertraging op. Half januari maakte hij bekend dat hij al enkele weken niet op zijn fiets zat, omdat hij nog pijn had ter hoogte van de breuken. Evenepoel beperkte zich tot cardiotrainingen, wandelen en zwemmen. Evenepoel en zijn team spraken af om vandaag 8 februari een nieuwe controle te doen in het ziekenhuis van Herentals. Met een positief gevolg: zijn blessures zijn voldoende geheeld en dus mag hij weer de fiets op.

Stap per stap

De komende dagen zullen de teamdokters samen met Remco en het teammanagement zijn progressie opvolgen. Pas daarna komt er een planning voor zijn terugkeer in competitie. "Ik ben natuurlijk heel blij dat ik weer op mijn fiets kan kruipen en weer mag fietsen. Vanaf nu bekijk ik het stap per stap. Afhankelijk van mijn vooruitgang zullen we over mijn toekomstig programma beslissen. Het belangrijkste is dat ik progressie aan het maken ben", laat Evenepoel weten. Hij zou graag in de Giro aan de start staan. Die begint over exact drie maanden op acht mei. Maar teammanager Patrick Lefevere maakt daar geen must van. 

Meest gelezen