Holiday Village

Sneeuw is spelbreker bij heropstart vakantiepark in Knokke-Heist

De sneeuw en de gladde wegen zijn een spelbreker voor de campings en vakantieparken die vanaf vandaag weer open mogen. Bij camping en bungalowpark Holiday Village in Knokke-Heist zeggen ze dat de sluiting niet veel langer had mogen duren.

De campings en vakantieparken mogen vanaf vandaag weer open. Na een sluiting van meer dan 3 maanden mogen ze weer gasten ontvangen.

 Bij camping en bungalowpark Holiday Village in Knokke-Heist was alles al 200 dagen gesloten sinds de 1ste lockdown. "De heropening had niet veel langer op zich mogen laten wachten",  zegt zaakvoerder Parcifal Coeman, die ook ondervoorzitter is van de sectorfederatie Recread. "We zijn een vrij jong bedrijf. Met de hoge vaste lasten is open zijn de enige manier voor ons om te overleven. Dus we zijn erg blij dat we weer veilig gasten mogen ontvangen."

Virtuele conciërge

De restaurants en andere drankgelegenheden moeten wel nog dicht blijven. Voor de uitbaters vormt dat geen enkel probleem. De voorwaarden zijn dezelfde als bij de eerste heropening. Om contacten te beperken hebben ze bij Holiday Village in Knokke-Heist geïnvesteerd in online check-in en een virtuele concierge bijvoorbeeld. Parcifal Coeman: "We zorgen nog altijd voor gastvrijheid maar dan op een andere, veilige manier."

Het loopt nog niet meteen storm met mensen die meteen boeken. Parcifal Coeman: "De sneeuw en de gladde wegen spelen hier en daar toch een klein beetje voor spelbederver. Dus het zal nog niet meteen volle bak zijn. Maar dat is geen probleem. Laat ons maar rustig heropstarten. We zijn al lang blij dat we weer mogen doen wat we het liefst doen: gasten ontvangen."

Meest gelezen