Sneeuw legt treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas volledig stil

Het treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas lag deze ochtend een tijdlang volledig stil in beide richtingen. Er waren problemen met de treinwissels op de lijn Antwerpen-Gent, één ter hoogte van Melsele, in Oost-Vlaanderen, en één ter hoogte van Antwerpen-Berchem. "De sneeuw blokkeerde die 2 wissels", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Het koude weer gaf hier en daar problemen bij de wissels op het spoor. "Normaal gezien worden die wissels verwarmd, maar nu lukte dat niet omdat er teveel sneeuw viel. Het kan ook zijn dat er ijsvorming onder een trein ontstaat en als dat ijs net tussen de bewegende delen van de wissel valt en de verwarming, moet dat manueel verwijderd worden", vertelt Thomas Baeken van Infrabel.  Intussen zijn de problemen van de baan.

Meest gelezen