Radio 2

Straatfoto's van gekende Wingenaren sporen aan tot vaccineren

Wingene pakt uit met een straatbeeldcampagne met gekende Wingenaren om de inwoners te motiveren om zich ook te laten vaccineren. Dus … eigen inwoners inzetten op affiches om andere inwoners te overtuigen. "Hopelijk worden we zo de gemeente met het hoogste aantal gevaccineerden. Dromen mag."

Binnenkort verschijnen er overal in het straatbeeld van Wingene affiches. Daarop zullen inwoners te zien zijn die poseren met ontblote bovenarm, klaar om een prik te krijgen. Eerst zijn de 65-plussers aan de beurt in de campagne, omdat zij als eersten een prik zullen krijgen. Ze moeten dus ook eerst moeten gemotiveerd worden om zich te laten vaccineren.

De fotoshoot was zondagvoormiddag. Lena Vanthournout is één van de bekende Wingenaren die poseert voor de fotograaf. Ze is lid van Okra en Samana in deelgemeente Zwevezele: "Normaal sta ik niet zo graag in de belangstelling, maar nu voor corona vind ik het wel interessant. De mensen moeten erin geloven. Het is misschien een voordeel als we ze wat aanmoedigen. Het is de bedoeling dat wij ons zo vlug mogelijk laten inenten en dat iedereen eraan meedoet. Daardoor zullen we deze zomer weer veilig kunnen fietsen, vergaderen, een busuitstapje doen. Hoe eerder, hoe liever."

Groot verlies

Ook Erik Vandycke gaat maar wat graag op de foto. Hij is de teamleider van Okra Wingene. Zijn vereniging ligt stil door corona. "We hebben leden verloren doordat er uiteraard geen activiteiten zijn. Dat is in heel de regio zo. Alles ligt stil. Er zijn mensen die twijfelen, die denken dat het nog het hele jaar zal stilliggen. Daarom slaan ze eens een jaartje over. We komen van 750 naar 640 leden, dus dat is een groot verlies eigenlijk hé."

Meest gelezen