Tesla koopt voor anderhalf miljard bitcoins, digitale munt bereikt nieuw recordpeil

De bitcoin heeft een nieuwe recordpeil bereikt. De digitale munt is nu 44.000 dollar waard. Aanleiding is de massale aankoop van bitcoins door Tesla, de bouwer van elektrische auto’s.

Wat is de bitcoin? Een waarom is het nu zo'n hype? Bekijk het hier in 1 minuut (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

In het jaarverslag maakt Tesla bekend dat het zijn investeringsbeleid bijstuurt. De bouwer van elektrische wagens wil zijn overtollige cash meer investeren in goud, goudfondsen en digitale munten. Tegelijk laat het bedrijf weten dat het voor anderhalf miljard dollar aan bitcoins gekocht heeft. Het bedrijf van Elon Musk wil het binnenkort ook mogelijk maken voor klanten om een Tesla te kopen met bitcoins.

De grote investering van Tesla laat de bitcoin niet onbewogen. De koers van de digitale munt gaat ruim 10 procent hoger, tot een nieuw record van 44.000 dollar. Beleggers gaan ervan uit dat nog meer bedrijven in bitcoins zullen investeren. De voorbije maanden was de bitcoin al fors in waarde gestegen - van 20.000 tot 40.000 dollar - omdat alsmaar meer grote investeerders in de munt beleggen om hun risico’s wat meer te spreiden. 

De instap van grote investeerders duwt de koers van zelf hoger. Maar het geeft de bitcoin ook meer legitimering. De kans dat de munt ooit verboden wordt, wordt op die manier alsmaar kleiner.

Dat Elon Musk de bitcoin genegen is, was al bekend. Eind vorige maand wijzigde hij zijn Twitter bio in alleen maar het woord 'bitcoin'. Even later volgde deze tweet.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen