Vaccinatiecentrum in Peer zo goed als klaar: "Opstart waarschijnlijk in eerste week van de krokusvakantie"

In Peer is het vaccinatiecentrum bijna klaar. Dat wordt geïnstalleerd in de oude gebouwen van de VDAB. Vandaag werd er al een doorloop gedaan om te kijken of alles juist zit. Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke (CD&V) kwam er op werkbezoek.

Het vaccinatiecentrum installeren was een heel karwei, maar het is nu bijna klaar: "We hebben alles uit de lokalen gehaald, lampen, muren en vloeren gewassen, en al het materiaal dat er instond, is verhuisd naar een ander lokaal", zegt Johan Scheelen, medewerker van de stad Peer. "Niet dat het zo zwaar is, maar er zit druk achter, want het moet allemaal klaar zijn voor de opening."

Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke kwam er een kijkje nemen: "Ik hoop dat we in de eerste week van de krokusvakantie de opstart kunnen doen van onze vaccinatiecentra. Dat zal vooral naar de zorgverleners gaan, om dan begin maart iedereen te kunnen vaccineren, maar dat hangt echt af van het aantal vaccins." In Peer zullen de inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer zelf hun vaccin krijgen.

Meest gelezen