stad Leuven

"Vorm 3010" laat inwoners mee beslissen over toekomst Kessel-Lo

De stad Leuven en Leuven 2030 lanceren vandaag Vorm 3010, een participatietraject om samen met de inwoners van Kessel-Lo een aantrekkelijke invulling te geven aan hun buurten, straten en pleinen. 

Kessel-Lo is een snel groeiende deelgemeente van Leuven. Er komen heel wat scholen en huizen bij, de verkeersdrukte neemt er toe en de zomers worden er heter en droger. Genoeg uitdagingen dus,  onder meer op het vlak van mobiliteit en klimaatbestendigheid.

Duurzaam Kessel-Lo

De komende twee jaar willen de stad en Leuven 2030 daarom samen met de inwoners vorm geven aan het Kessel-Lo van de toekomst. Dat project heet Vorm 3010 (de postcode van Kessel-Lo is 3010). Bedoeling is dat Kessel-Lo duurzame buurten krijgt waar je elkaar kan ontmoeten en waar je je vlot kan verplaatsen. 

Iedereen doet mee

Alle Kesselaars krijgen de komende twee jaar de kans om mee na te denken én hun openbare ruimte mee te bepalen. “Niemand die beter kan aangeven hoe de straten, pleinen en parken ervaren worden en waar nog onbenutte kansen liggen,” zegt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) van Leuven. 

Niemand die beter kan aangeven hoe de straten, pleinen en parken ervaren worden en waar nog onbenutte kansen liggen
Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven

Drie fasen

Het participatietraject verloopt in drie fasen.  Eerst kunnen de inwoners  hun mening geven over negen stellingen op het vlak van mobiliteit, groen en ontmoeting. In een tweede fase zal een door loting gekozen burgerpanel samen met experts aan de slag gaan met de bevindingen uit de bevraging. Die zullen dan in de derde fase, opnieuw met alle Kesselaars, uitgewerkt worden en in de publieke ruimte getest.

Meest gelezen