Heel wat 75-plussers en mensen met beperking schakelen hulp in van stad Antwerpen om stoep sneeuwvrij te maken

Iedereen is verplicht om met dit weer z'n stoep sneeuw- en ijsvrij te maken, maar voor sommige mensen is dat niet zo vanzelfsprekend. 75-plussers en mensen met een beperking kunnen daarom de hulp inroepen van de sneeuwruimers van de Stad Antwerpen. Vijf teams zijn de hele dag op pad om hen bij te staan. "Al 110 mensen vroegen ons om hun stoep proper te komen maken", klinkt het bij de stad.

Via de website van de stad Antwerpen kunnnen mensen die hulp nodig hebben een formulier invullen. Intussen zijn er al 110 oproepen binnengekomen. "We vragen altijd eerst aan de mensen of er geen buren of familie een handje kan komen helpen. Als dat niet het geval is, schieten wij in actie", vertelt Tom Peeters van de stad Antwerpen.

Voor veel mensen is de hulp van de sneeuwruimers heel belangrijk. "Op dit moment zijn er hier 2 vriendelijke jongens bezig voor mijn deur", zegt Rosa Schuurmans uit Deurne. "Ik ben heel dankbaar dat de stad deze dienst aanbiedt, anders zou ik een paar dagen niet meer buiten kunnen. Ik mocht van mijn kinderen niet buiten zolang er ijs lag", vertelt ze.

Ben je zelf ouder dan 75 jaar of heb je een beperking? En heb je hulp nodig om je stoep proper te maken? Dan kan je hier terecht.

Meest gelezen