Foto ter illustratie

Agent vrijgesproken voor poging tot doodslag op een man uit Avelgem

Een agent van de zone Mira, regio Waregem, is vrijgesproken voor poging tot doodslag op een dertiger uit Avelgem. De ouders van de man hadden 5 jaar geleden de politie gebeld, omdat er ruzie was met hun drugsverslaafde zoon. Toen de agenten toekwamen, zat de Avelgemnaar in zijn kamer. Eén van die agenten schoot hem neer, omdat hij dacht een wapen gezien te hebben.

De dertiger raakte zwaargewond, herstelde lichamelijk, maar volgens zijn ouders heeft de schietpartij hem mentaal gebroken. Hij ging opnieuw aan de drugs en overleed uiteindelijk aan een hartaanval. De agent stond terecht omdat hij te snel geschoten zou hebben. Maar volgens de rechtbank had de dertiger wel degelijk een stok met mes vast en mocht de politieman zich verdedigen. 

Wettige zelfverdediging

"De rechtbank heeft geoordeeld dat wie met een wapen vuurt, moet weten dat de dood kan optreden", zegt de advocaat van de agent, Thomas Vandemeulebroucke. "Mijn cliënt heeft 2 keer geschoten in het lichaam van de zoon, waardoor de dood ingetreden kon zijn. Maar de rechtbank heeft tegelijk ook gesteld dat het afvuren van het wapen een wettige zelfverdediging was op de aanval van de zoon."

De ouders van de man die neergeschoten is, gaan in beroep tegen de uitspraak.

Meest gelezen