Radio 2

Bedrijf uit Dendermonde leert gamers beter schieten: "Als een voetbalcoach, maar dan digitaal"

Het bedrijf 3D Aim Trainer, opgericht door 3 jonge mannen uit Dendermonde, is aan een sterke groei bezig. Het bedrijf leert gamers beter schieten, en dat werkt. Investeerders pompen 1 miljoen euro in het platform, en na 2 jaar werken al 16 mensen in de zaak.

Het bedrijf 3D AIM Trainer begon zo'n kleine 2 jaar geleden als een hobby. "Eigenlijk komt het idee van mijn broer Bernd", vertelt Miquel Matthys uit Dendermonde. "Hij kon mij en mijn maat Robin overtuigen om een virtueel trainingcentrum voor shooter games te maken. Eigenlijk is het de logica zelve dat je ook traint als je goed wil gamen.""

Je gaat toch ook niet naar de voetbaltraining om alleen maar matchen te spelen?

Miquel Matthys, zaakvoerder 3D Aim Trainer

Flick shots en tracking

Het platform helpt gamers beter te worden in onderdelen van games, zoals "flicking" waarbij je heel snel moet reageren, of "tracking" waarbij je een bewegend doel volgt. "We simuleren bepaalde spelsituaties zodat gamers zich daarop kunnen focussen en beter worden," vertelt Matthys. "We analyseren en geven feedback: de sterke punten worden uitgelicht, en we laten weten wat de onderdelen zijn waarop verbetering nodig is. Uiteraard volledig digitaal."

(Lees verder onder de foto van de 3 stichters.)

Radio 2

Expansie

Wat begon als een hobby is intussen een vaste job voor 16 mensen. Die werken in verschillende landen, elk met zijn of haar eigen specialiteit. "Je vindt dat soort mensen nu eenmaal niet in de regio", zegt Matthys. Elke maand bezoeken 700.000 mensen wereldwijd de site om zich te oefenen in een of andere schiettechniek.

Het bedrijf heeft nu 1 miljoen euro opgehaald om uit te groeien tot een speler die geld opbrengt. "Ik ben heel blij dat het geld niet van zomaar van investeerders komt, maar van mensen die de gamewereld kennen en dus echt in ons geloven", zegt Matthys. "We gaan dat geld goed gebruiken om ons platform nog te verbeteren."  

kasto80

Meest gelezen