Bree en Genk in de ban van schaatsplezier

In Bree kan er misschien geschaatst worden op de oude kanaalarm in Beek. Op voorwaarde natuurlijk dat het stevig blijft vriezen en het ijs voldoende dik is. De brandweer zal de komende dagen metingen uitvoeren. En ook in Genk zal er dan coronaproof op de Molenvijvers kunnen geschaatst worden.

Het stadsbestuur van Bree heeft beslist dat schaatsen toegelaten is op de oude kanaalarm in deelgemeente Beek. Maar schaatsliefhebbers moeten wel nog geduld hebben. Het ijs zal pas tegen het weekend dik genoeg zijn, denkt burgemeester Liesbeth Van Der Auwera (CD&V). "De mensen hebben nood aan wat winterse afleiding. Het is in de buitenlucht en we zullen er op toekijken dat het coronaproof in groepjes van vier gebeurt. Maar ik verwacht niet echt problemen"

In Genk zal er kunnen geschaatst worden op de Molenvijvers, aan de rand van het stadscentrum.  Ook daar zal de brandweer de komende dagen de dikte van het ijs meten. "Als het ijs effectief dik genoeg zal zijn, moet nog bekeken worden hoe het schaatsen coronaproof kan verlopen", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). "We bekijken of we bijvoorbeeld een omheining moeten plaatsen rond de vijver en of we met een reservatiesysteem zullen werken. Tegen donderdag of vrijdag moet dat duidelijk zijn".

Meest gelezen