Daklozen in Etterbeek kunnen aangehouden worden als ze niet naar opvangcentrum willen

In Etterbeek kunnen daklozen administratief aangehouden worden als ze bij deze koude temperaturen niet vrijwillig naar een noodopvangcentrum willen. Dat heeft burgemeester Vincent De Wolf beslist.

Daklozen die zich in Etterbeek niet aanmelden bij de noodopvang 's avonds, worden van straat geplukt en aangehouden. Die opvallende maatregel heeft burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek ingevoerd.  "Daklozen zijn inderdaad verplicht de wijkagenten te volgen naar het opvangcentrum. Als ze dat weigeren, dan moeten ze zich begeven naar de dokter. Die zal hen onderzoeken om te zien of ze niet in gevaar zijn als ze op straat verblijven. Zo ja, dan worden ze verplicht mee te gaan naar het opvangcentrum," zegt burgemeester De Wolf. 

Extra capaciteit in opvangcentrum

"Deze koude temperaturen tot - 10 graden en lager zijn specifieke omstandigheden en daarom  hebben we beslist om de capaciteit van ons opvangcentrum uit te breiden", vertelt burgemeester De Wolf.  "In een gebouw aan het Fontenay-park is plaats voorzien voor nog eens 20 à 30 mensen. De maatregel is maandagavond meteen van kracht geworden en blijft voorlopig gelden tot en met maandag 15 februari."

Meest gelezen